Het onlangs opgstarte Galmproject blijkt een succes.

Donderdag 04 oktober jl. was een drukste van jewelste in en rond De Schakel.

Wimke Houthuijzen maakte het volgende verslag:

galmproject1jr.jpg

Samen met nog 90 Dorpleiners hadden Joop en ik ons ingeschreven voor de Fitheid test ook wel Galmtest genoemd op donderdag 4 oktober. Twee weken voor deze datum werd aan mij gevraagd of ik ook als vrijwilliger een rol zou willen vervullen bij het afnemen van de test. Bij nader inzien bleken deze twee rollen moeilijk te combineren
Tijdens de instructiebijeenkomst werden Gerdie van Deurzen en ik ingedeeld bij het Wegen en meten. Gelukkig was het apparaat makkelijk te bedienen.
Op 4 oktober was het dan zover. Vanaf half drie kwam ieder half uur een groepje van vijftien senioren uit Dorplein om de verschillende testen te doen.
Opvallend was dat bijna iedereen ongeveer drie centimeter korter was dan de laatste keer dat hij of zij gemeten was. Dat was toch even schrikken.
De test werd afgesloten met een wandeltest om het uithoudingsvermogen te testen.
Onder leiding van Henk Houben moest iedereen proberen in een bepaald tempo, dat steeds werd opgevoerd maximaal 66 rondjes te maken. Na 44 rondjes moest ik al afhaken.
Het was een leuke middag, die ook nog haar vervolg zal krijgen. Vanaf vrijdag 2 november van 9 – 10 uur wordt er een cursus gestart om kennis te maken met verschillende sporten. Natuurlijk weer in De Schakel.
Het traject duurt 10 à 12 weken en zal 25,- euro gaan kosten.

galmproject2jr.jpg

Wimke Houthuijzen
Dorplein, 10 oktober 2007


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.