Download hier de Powerpointpresentatie van het projectplan van Innovestment.


fietstocht-1.jpg

Categorieën: Mededelingen

5 reacties

Wesley Hegge · 29 september 2007 op 17:08000000

Na de powerpoint presentatie Buurtbeheer van 11 september sta ik nog steeds niet geheel positief tegenover het idee. De voor Dorplein zo kenmerkende bossen vind ik passen bij het oude gedeelte van het dorp dat rust uitstraalt. Ik denk dat het uit economisch belang niet erg nuttig is, de mensen die zo’n kavel kopen moeten over een flinke som geld beschikken; zij kunnen het huis naar eigen idee ontwerpen, als het maar binnen de richtlijnen ligt. Deze rijkere mensen hebben al een baan en zullen op economisch gebied weinig bijdragen aan Dorplein. De vergane glorie die ik Dorplein vindt uitdragen zal door de nieuwbouw ook niet ten goede komen
Liever zie ik dat Dorplein het nieuwe gedeelte verder uitbreid, in de buurt van Rood-Wit. Daar is geen belangrijke historie, en daarbij zullen deze bossen ook vervuild zijn met zware metalen.
Ik vind het dus geen goed plan. Meningen?

Erik Vos · 5 oktober 2007 op 19:55000000

Er wordt mij de indruk gewekt dat de percelen dusdanig groot zijn dat zeker de gemiddelde hardwerkende mens uit Dorplein hier weinig baat bij heeft. Ik ben het met het vorige standpunt eens dat er wel makkelijk wordt besloten over het stukje nostalgie in Dorplein. Graag zou ik meer horen over hoe het Dorplein nu echt een stukje verder helpt. Ik ben van mening dat er weer veel geld verdiend gaat worden over de rug van het stukje nostalgie in Dorplein.

Jos Rutten · 9 oktober 2007 op 16:56000000

In de presentatie van 11 september worden een aantal zaken besproken:
1. We moeten snel de gronden saneren. Laat ik beginnen te stellen dat het vuil verplaatsen naar de jarosietvelden geen oplossing is maar het probleem verplaatsen naar de toekomst.Dat is pas maatschappelijk onverantwoord. Dus is het niets meer dan een ordinaire kostenbesparing voor de projectontwikkelaar want zoals in de presentaitie aangegeven krijgt hij de gronden voor € 1,00.
2. Onze kinderen willen graag in Dorplein blijven wonen en zijn dus opzoek naar betaalbare starterswoningen, en niet naar onbetaalbare huizen die alleen gekocht kunnen worden door de rijken van deze aarde. Deze starterswoningen kunnen prima gerealiseerd worden op de locatie welke Wesley Hegge aangeeft.
Dan kan het bos blijven zoals het is een mooie plek voor dorpleiners om van te genieten.
3. Wat maakt het dorpleiners uit dat Staastbosbeheer elders in Nederland de Amerikaanse Eik en Esdoorn kapt. Ik zou deze bossen behouden zoals ze zijn. Ze maken dorplein ook tot wat het nu is.
Alles bij alles een slecht plan welk alleen de projectontwikkelaar goed uitkomt.

joris · 19 oktober 2007 op 10:21000000

dat is een heel goed idee van Wesley. help die arme bomen!

Rick · 29 januari 2008 op 10:07000000

Ik vraag me af wat de status is van deze plannen. Gaan ze door of zijn het tot nu toe nog alleen mar ideën. Wie heeft er een antwoord voor me?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.