Informatie avond rond de heringebruikname van De Cantine in Budel-Dorplein, met veel vragen aan gemeente, eigenaar en huurder van de Cantine

Zo’n 50 aanwezigen waren naar De Schakel gekomen om de infoavond bij te wonen.

Onder de aanwezigen waren namens de gemeente Cranendonck verantwoordelijk bestuurder Wethouder dhr. F. Walkate en ambtenaar buurtbeheer dhr. H. Meeuwissen aanwezig.

Firma Driestar, de eigenaar van de Cantine, werd vertegenwoordigd door dhr. E. Gaymans.
Van de firma Jobhousing, huurder van het gebouw, was directeur dhr. J. Molendijk aanwezig.

Na een uiteenzetting door wethouder Walkate, Dhr. Gaymans (driestar) en Dhr. Molendijk (Jobhousing) ontstond een levendige discussie met de aanwezigen.

Buurtbewoners waren ontevreden over het feit dat ze niet eerder waren ingelicht. Ook de onduidlijkheid over de duur van de bewoning door o.a. Poolse mensen en het aantal buitenlandse bewoners riep vragen op. Verder werden problemen gemeld met vooral geluidsoverlast en dumpen van afval door de huidige bewoners.
Wethouder Walkate benadrukte dat het niet de bedoeling is van zowel gemeente als van Driestar om hier lange tijd gastarbeiders te plaatsen. Hij deed echter geen toezeggingen.
Een verslag is te downloaden via onderstaande link.

verslag-infoavond-cantine-13-juni-2007.DOC

Gepoogd is om in het kort de vragen en antwoorden weer te geven. Een aantal vragen moet nog beantwoord worden en is dan ook in een aparte rubriek opgenomen. Tevens is een rubriek toezeggingen opgenomen.
Vragen die vaker gesteld zijn, van dezelfde aard waren of dezelfde strekking hadden, zijn maar eenmalig beantwoord.

Categorieën: De CantineNieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.