‚ÄúDriestar bv‚Ä?, de eigenaar van de Cantine, heeft buurtbeheer Dorplein Uniek laten weten dat er voor de ‚ÄúCantine‚Ä? een verhuur overeenkomst gesloten is voor de duur van twee jaar. De partij die het gebouw gehuurd heeft werkt nauw samen met uitzendorganisaties zoals Randstad en Adecco. De bedoeling is dat werknemers van deze uitzendorganisaties tijdelijke huisvesting aangeboden krijgen in de ‚ÄúCantine‚Ä?.
In het weekend van 26 -27 mei wordt er al begonnen met de herinrichting van de kamers, keuken en ontspanningsruimte. De zaken zijn ook door gesproken met de Gem. Cranendonck en er zijn goede afspraken gemaakt indien de bewoners overlast veroorzaken. Ook Buurtbeheer Dorplein Uniek blijft hierin voor Driestar een belangrijke gesprekspartner. Mocht U de komende twee jaar overlast ondervinden, dan kunt U altijd contact opnemen met de gemeente of buurtbeheer.

herschaalde-kopie-van-pict4364.jpg

Gedurende de twee jaar dat het gebouw verhuurd wordt gaat ‚ÄúDriestar‚Ä? beslist niet stil zitten. Er wordt doorgegaan met het herontwikkel traject van de ‚ÄúCantine‚Ä? en de benodigde vergunningen. Er zijn inmiddels serieuze gesprekken met andere partners in gang gezet en na afloop van de verhuur periode hoopt men het gebouw zo snel mogelijk in de steigers te kunnen zetten voor een complete renovatie.

Namens werkgroep de ‚ÄúCantine‚Ä?

Peter van Breugel

herschaalde-kopie-van-pict4355.jpg


4 reacties

ik ook · 30 mei 2007 op 22:54000000

waarom zijn de bewoners van de aangelegen straten niet persoonlijk (dmv een brief oid) geinformeerd hierover door de gemeente of buurtbeheer?????? . Tijdelijke huisvesting die gezocht word door uitzendorganisaties is meestal voor mensen uit de voormalige oostbloklanden!!. Ook belangrijk om te weten is dat 65% van de inbraken en snelkraken die worden gedaan dat die worden gedaan door mensen uit het voormalige Oostblok!!! Dus mensen in de buurt van de Cantine u bent gewaarschuwd!!

een omwonende · 4 juni 2007 op 15:21000000

Ook ik ben het er mee eens dat eea gecommuniceerd had kunnen worden met de omwonenden. Was hiervoor de presentatie van het dorps ontwikkelingsplan daar niet uitermate geschikt voor geweest ? men heeft het toen al geweten ! Ik vind echter niet dat we deze mensen gelijk een stempel op moeten plakken zoals in bovenstaande reactie. Ik hoop alleen dat er van alle bedachte plannen omtrent de Cantine door oa het buurtplatform wel ooit iets terecht komt…..

Buurtbeheer Dorplein Uniek · 4 juni 2007 op 18:43000000

Buurtbeheer Dorplein Uniek is door deze plotselinge beslissing net zo verrast als de omwonenden en de gemeente. Op de dorpsavond wist buurtbeheer hier nog niets van. De plannen zoals buurtbeheer die heeft opgesteld veranderen niet.
Wel is het zo, en dat heeft buurtbeheer ook steeds verteld, dat er nog steeds een gebruikersvergunning ligt op het gebouw. Hier kan buurtbeheer (en ook de gemeente) niets aan veranderen.
Vanaf het moment dat buurtbeheer in kennis is gesteld is het bericht meteen op de site geplaatst.
De opmerking dat ”65% van de inbraken . . .enz.” kan en wil buurtbeheer niet bevestigen.
Mochten er zich onregelmatigheden voordoen of, erger nog, strafbare feiten gepleegd worden kan men dit te allen tijde melden bij de politie en/of buurtbeheer. Mogelijkheden hiervoor zie elders op deze site.
Met vriendelijke groet,
Buurtbeheer Dorplein Uniek, namens deze, J. Roosen.

Rob Meurkens · 17 juli 2007 op 22:15000000

Dag Peter,
Ik lees in de grenskoerier dat er een vergunning word aangevraagt voor een inrichting voor de cantine?
Wat houd dit in, en wat voor inrichting?
Zijn jullie hier van op de hoogte?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.