Het Intergraal Dorps Ontwikkelings Programma is gepresenteerd aan de bewoners

De Schakel zat goed vol en dat was maar goed ook, want het dorpsontwikkelingsplan van en voor Dorplein werd gepresenteerd.

presentatie-idop-8-mei-2007-00.jpg

De commissie Dorpsontwikkelingsplan heeft het gedegen aangepakt zei Wethouder Rudy Snel tijdens de dorpsavond op 8 mei jl..
Hij doelde op het opstellen van het IDOP (Integraal Dorps Ontwikkelings Plan).
Hij ontving het rapport dat bureau Arcadis maakte in samenwerking met buurtbeheer Dorplein Uniek. Buurtbeheer Dorplein Uniek werd hiervoor tijdelijk uitgebreid met een aantal zgn. sleutelfiguren uit Budel-Dorplein.

presentatie-idop-8-mei-2007-01.jpg

Een behoorlijk rapport, zo bleek.

Zo vindt men de bouw van starterswoningen heel belangrijk. Nu trekken jongeren weg uit Dorplein. Starterswoningen zijn ook belangrijk voor de aanwas van de Andreasschool. De school heeft namelijk te kampen met terugloop van leerlingen. Een actieplan hiervoor is lopende.

Een ander belangrijk punt is de Kantine? Het gebouw is begin dit jaar verkocht aan projectontwikkelaar Driestar, die graag luistert naar de plannen van de bewoners. Ideen zijn er dan ook genoeg. Natuurlijk de starterswoningen, maar ook over een hotel met zorgfuncttie wordt nagedacht. De Kantine had een prachtige theaterzaal, met goede akoestiek, die weer in gebruik genomen zou kunnen worden. Of een museum onder in de kelders?
Om Budel-Dorplein op de kaart zetten wil men een paar recreatieve wensen verwezelijken. Zo wil men een fietsbrug over het kanaal om de fietsroute naar Weert te verbeteren. Verder wil men bij de Schakel een terrasje kunnen pikken. Ook de natuur en cultuur is zo bijzonder dat hier best iets mee gedaan kan worden.

Voorzieningen zijn in Dorplein zo goed als verdwenen. Met name voor de senioren is er niet veel meer. Daarom zou een servicepunt in De Schakel welkom zijn. Hierbij denkt men aan een ”postkantoortje”, een PIN-automaat, een post van de politie, gemeente, dokter en VVV. Ook een winkel zou misschien haalbaar zijn als deze zou kunnen draaien op vrijwilligers. In Sterksel draait al zo’n winkel.
DIC (Duurzaam Industrieterrein Cranendonck) ziet men in principe als kans (werkgelegenheid, woningbouw, jonge gezinnen). Maar het is wel belangrijk om dit kritisch te blijven volgen.

presentatie-idop-8-mei-2007-02.jpg

Omdat het een flink karwei wordt deelde Marij van Dommelen (een van de sleutelfiguren) karweikoekjes uit.

presentatie-idop-8-mei-2007-04.jpg

Klik op onderstaande link om het rapport (nog) eens rustig na te lezen.
idop-budel-dorplein-mei-2007.pdf


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.