logo-dorplein-uniek.jpg

Speeltuinen in Dorplein

De Gemeente is verplicht uit veiligheids overweging de speeltoestellen ieder jaar te laten keuren. Zij kan n.l. aansprakelijk gesteld worden voor de eventuele ongevallen die er gebeuren als de toestellen niet veilig zijn.
De Gemeente heeft nu een rapport opgesteld en deze gestuurd naar de Buurt Beheren zodat zij ook een wakend oog kunnen laten gaan over de speeltoestellen.
Dit rapport houdt wel in dat er speeltoestellen kunnen verdwijnen maar ook opgeknapt kunnen worden. Illegale speeltoestellen worden dan ook door de Gemeente na dat de mensen gewaarschuwd zijn verwijderd.
Het vernieuwen en opknappen kost natuurlijk weer geld, aangezien er weinig geld is zal er toch een beslissing genomen moeten worden.
De Gemeente heeft daarom de hulp ingeroepen van Buurt Beheer, er zijn in de Gemeentes commissies gevormd die aan de hand van het rapport een inspectie hebben uitgevoerd. Aan de hand van de inspecties die uitgevoerd zijn is door Buurt Beheer een rapport opgesteld en naar de Gemeente gestuurd.
Omdat Buurt Beheer Dorplein Uniek met zoveel zaken in de gemeenschap bezig is, heeft zij de hulp ingeroepen van mensen uit de Gemeenschap en hebben een commissie gevormd die zich hier mee bezig houdt.
De Commissie heeft o.a. ook geld aangevraagd om toestellen die zouden verdwijnen toch te vernieuwen, omdat ze gezien hebben dat er veel gebruik van wordt gemaakt.
De speeltoestellen moeten gebruikt worden door de kleinste jeugd, ook wordt er gebruik gemaakt door de hangjongeren dit is niet de bedoeling.
De commissie gaat er voor om toch iedereen aan hun of haar trekken te laten komen, maar dan wel op de plaatsen waar ze geschikt voor zijn.

De Commissie Speeltuinen
Dorplein

Categorieën: Cie. Speeltuinen

2 reacties

martien bekelaar · 7 april 2008 op 16:09000000

de speeltuin op het einde paulusstraat moet hoognodig opgeknapt worden.
doet de buurt wijk 4+5 dit bij de gemeente aankaarten?
of vindt “buurt beheer dorplein[gewoon]dat de gemeente hier niks aan moet doen zodat er woningen gebauwd kunnen worden.
dan krijgen wij nooit meer een speelterrein meer daar in de wijk.
maak de gemeente duidelijk dat wijk 4+5 hier wel het speel terrein opgeknapt en afgebakend wil hebben.

Beheerder · 16 april 2008 op 20:24000000

Beste Martien,
Buurtvereniging Wijk 4 & 5 staat hier geheel los van.

Buurtbeheer Dorplein Uniek (BDU), de Gemeente en Fa Hensen zijn hier druk mee bezig. De Gemeente was van plan om het grote speeltoestel te slopen, echter door tussen komst van de commissie speeltuin van BDU is het zover dat het speeltoestel blijft behouden.

Er moeten onderdelen vervangen worden, deze zijn reeds besteld. Als de onderdelen binnen zijn wordt i.s.m. de Fa Hensen het toestel opgeknapt.

Zoals men heeft kunnen zien is de oude zand eruit gehaald en al nieuwe terug gestort.

Ook Buurtbeheer Dorplein Uniek ziet het belang van goede speelgelegenheden voor de jonge Dorpleiners.

Met vriendelijke groet,

Commissie speeltuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.