Waar gaat het over?

Het gaat over u en ons dorp.

Buurtbeheer Dorplein Uniek is op allerlei manieren bezig om zaken voor elkaar te krijgen. Samen met de gemeente Cranendonck.
Bij bestuurders en instanties houden we de Dorpleinse visie en wensen actueel. Soms lukken zaken snel, soms is het gecompliceerd en is er (veel) geduld nodig.

Van overheidswege stimuleert men dat er plannen voor dorpsontwikkeling komen. Inmiddels zijn er in Dorplein al vele onderzoeken gedaan die nog niet een vervolg hebben gekregen. Nu zijn we toe aan de concretisering. Dat vindt de gemeente ook. Daarom is het adviesbureau Arcadis verzocht om de dorpsontwikkelingsplannen te begeleiden.

Nu gaan we, samen met u, jong en oud, bepalen welke zaken belangrijk zijn voor Dorplein.
Echt belangrijk. En allemaal zaken die uit de verschillende onderzoeken al naar voren zijn gekomen. Dus is het erg belangrijk dat u aanwezig bent. Het wordt de avond van de belangrijke keuzes.

Buurtbeheer Dorplein Uniek nodigt u uit, mede namens de gemeente, om op dinsdag 14 november aanstaande om 19.30 uur naar De Schakel te komen.

Wat doen we met uw inbreng?

Naast uw inbreng worden de bevindingen uit de eerdere onderzoeken meegenomen. Adviesbureau Arcadis bekijkt of de oplossingen haalbaar zijn en maakt hiervan in samenspraak met Buurtbeheer Dorplein Uniek een plan. Op dit plan wordt door de gemeenteraad met smart gewacht.
In dit plan staat van elke haalbare oplossing wie de oplossing moet gaan uitvoeren, wie erbij moet helpen en wanneer het moet gebeuren. Het is dus een plan gericht op actie en uitvoering.

Kom naar De Schakel op 14 november.

Dorpleiners….

We zijn uniek, laat dat ook blijken!

Kom in grote getale!

Categorieën: IDOPNieuws

4 reacties

Franca van de Ven · 9 november 2006 op 13:58000000

Samen met u hoop ook ik op een grote opkomst op deze avond Het is een goed streven om ons dorp nieuw leven in te blazen. Ik zal proberen een positive inbreng te leveren.
Tot 14 november

Franca van de Ven · 9 november 2006 op 14:06000000

Mogelijk kan de gemeente antwoord geven op de vraag waarom er voor starters geen koophuizen zijn zoals in Budel wel het geval is. Er kunnen zeker meer huizen gebouwd worden. Jonge mensen hebben in veel gevallen kinderen die dan in Dorplein naar school kunnen.

E.de Graaf · 9 november 2006 op 15:35000000

Hallo,
In principe kom ik graag naar de dorpsavond.(ovb dat ik niet hoef te werken)
Erica de Graaf

J. Roosen · 13 november 2006 op 20:36000000

Beste Franca,
Dank voor je reacties.
Je reactie (van 9 november 14:06u) over koopwoningen voor starters sluit naadloos aan bij de reactie die Buurtbeheer Dorplein Uniek heeft gestuurd aan de gemeente op de beleidsvisie wonen.
Binnenkort heeft de betreffende commissie van Buurtbeheer Dorplein Uniek een gesprek met wethouder Kuiper hierover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.